Noord Bali

Bali Informatie

Het noorden van Bali is een uitstekende plaats voor de veeleisende reiziger die natuur en traditionele Bali aan het hart liggen. Het noorden van Bali biedt ook ten opzichte van alle andere delen van het eiland meer natuurschoonheid. In de regio’s van het noordoosten, noorden en noord-westen bevindt zich een grote keuze aan indrukwekende landschappen, mooie stranden, koraalriffen en twee scheepswrakken ( Tulamben en Kubu ). Een in het noordwesten gelegen beschermd natuurgebied en het eiland Menjangan in het Westen van Bali met zijn adembenemende steile wand ( een paradijs voor duikers en snorkelaars ) nodigen tot ontspannende dagtochtjes uit. Mooie watervallen in de omliggende jungle, bergmeren, traditionele markten, heilige tempelcomplexen, het heilige badcomplex van de koning, koninklijke paleizen en de spektakulaire veelzijdigheid van de onderwaterwereld, een paradijs voor duikers en snorkelaars in Amed en Tulamben ( oost Bali ) en rondom het eiland Menjangan, in het noord-westen van Bali. En men mag ook de mooi gelegen rijstterrassen op de berghellingen niet vergeten. Het noorden nodigt ook uit tot trektochten door de jungle en de rijstvelden.

Het noorden is ook beroemd voor zijn tochten om dolfijnen te bekijken in hun natuurlijke omgeving bij Lovina. In het Melka Excelsior hotel (lovina, Noordbali) bevindt zich het enigste hotel ter wereld, waar men met de dolfijnen in hun basin kan zwemmen en dit voor een betaabare prijs Er vindt ook 2x dagelijks een dolfijnenshow plaats waarbij men deze verrassende dieren al zwemmende kann bekijken. Te voet kunt u door het eigen, mooie park wandelen en daarbij verschillende wilde dieren uit Indonesië bekijken.

Het leven en het tempo in het noorden is nog kalm en zonder de talloze nachtclubs en de elke avond terugkerende alcoholexcessen zoals in het zuiden van Bali. De schone lucht en de schone zee evenals het nog te verdragen verkeer maken het verblijf op elke plaats in deze regio’s zeer aangenaam. De twee belangrijkste toeristische gebieden in het noorden en noordoosten van Bali zijn, Amed/Tulamben ( Oostbali) en Lovina ( Noordbali). Zij bieden onbegrensde mogelijkheden, waarbij u kunt genieten van een vakantie in een prachtige natuur en in een traditioneel balinese omgeving. Iedere dessa gemeenschap heeft zijn eigen charmes en biedt een uitstekende basis om de gehele regio te verkennen.

U vindt hier onderkomens, van logies voor rugzaktoeristen tot te gekke strand- en boutiquehotels en 5 sterren resorts. Intussen zijn er reeds vele goede restaurants met smaakvolle voeding en dit alles voor gematigde prijzen. Er zijn hier ook talrijke minimarkets voor de dagelijkse benodigdheden en ook een aantal reisbureaus, die tripjes naar de verschillende bezienswaardigheden op het eiland aanbieden